Fericire

Fii recunoscatoare pentru ceea ce esti cand esti cu tine!

miercuri, 11 noiembrie 2015

Impletituri ale podoabei capilare

                                                 




             Impletirea creativitatii hairstylistilor in realizarea cositelor


            In momentul in care imi vorbeste cineva despre cosite, gandul meu se indreapta spre un lan cu nenumarate spice de grau, a caror structura a fost si este sursa de inspiratie pentru multi hairstylisti. Dorinta de a scoate din anonimat o coafura si in mod automat si femeia care o poarta, necesita reproducerea sau combinarea (prin talentul de care dau dovada) elementelor acestei "schite", pe cat de sofisticate, pe atat de pline de semnificatii, care au legatura cu evolutia poporului roman.

              Puterea magica a parului

           Daca in vechime femeile casatorite purtau parul in cosite (pentru nu a atrage sau raspandi gandurile ascunse sau pentru a acumula informatii de la forte superioare), in prezent impletiturile sunt in primul rand elemente a ceea ce se numeste "beauty".
          Foarte putine femei constientizeaza semnificatia expresiei "podoaba capilara": aceasta reprezinta o adevarata baza de date, o arhiva cu informatii esentiale legate de propria persoana sau chiar legate de generatiile anterioare (aici poate fi inclus un intreg popor-neam-tara, pentru care bogatia este "tezaurul palpabil", dar si "podoaba capilara" ca o sursa inepuizabila de valoare energetica vitala). Pana si stiinta demonstreaza aceasta.
          Puterea magica a parului este completata de o lungime favorabila (lungimea sa acopere sternul si omoplatii) crearii unei punti de legatura cu Universul, dar si de cosita stralucitoare formata din trei codite, de grosimea incheieturii- unind astfel trupul cu mintea si sufletul.

                Tipuri de impletituri


           Pornind de la "spicul clasic" hairstylistii au creat tipuri diferite de impletituri: frantuzesti, olandeze (Dutch), rusesti, bentita, coroana, panglica, cascada, funie (in doua suvite), innodate, coada de peste, sirena, sarpe (in zig-zag), in patru, suedeze etc.
          Acestea se potrivesc serilor elegante in care feminitatea exceleaza nu doar prin machiaj, vestimentatie, accesorii, ci si prin atitudine si rafinament, evidentiate de impletitura simpla sau complexa (ajungand astfel la cele mai laborioase cocuri care au la baza cositele). Partea profesionala nu este neglijata de specialisti, acestia reinventand impletiturile, dand astfel  valoare unei zile "banale" la serviciu.
          Sa nu uitam insa de acele momente in care stralucirea feminina este completata de talentul hairstylistului. El vede prin cosite eleganta, gingasia, blandetea pe care o transmite femeia in jurul sau atunci cand merge la o intalnire (fie in scop personal, fie profesional). 

                Cosite 2016


         In anul 2016 stilistii continua cu impletiturile ca element de baza in exprimarea frumusetii tale. Strangerea parului intr-un coc jos, coada de cal sau cocul prins in crestet (avand element definitoriu impletitura) ofera "rezistenta" psihica si fizica, sporind puterile celei care le "poarta".
       "Spicul romanesc" a fost si este in tendintele prezentate de hairstylisti internationali pentru anul urmator.  Timpul ne-a demonstrat ca mentinerea impletiturilor (sub o forma sau alta: cosita-coc, cosita-volum etc.) de catre acestia pe podiumuri "ascunde" acea forta interioara a femeii care este reflectata la exterior prin "frumusete". 
       "Spicul traditional" este o extensie a interiorului fiecaruia dintre noi si o legatura cu valoarea poporului roman. 


 "Bogatia" este foarte aproape de tine si anume: in "podoaba capilara". 













Foto: Pinterest
Coafor-HairStyle


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu